Mobirise

A film címe egyben témája is...

Nem mehetünk el ezen betegség mellett szótlanul, nem tekinthetünk erre a témára félvállról. Mindenki érintett, minden családban fellelhető sajnos demenciális beteg. Az elmúlt években az orvostársadalom is átalakulóban van: Nemzetközi szinten és hazánkban is kezdik felfogni, kimondani a súlyos igazságot: a demencia, az Alzheimer szinte egy új népbetegség, amely ma éppúgy rengeteg áldozatot szed, mint a rák, vagy anno a pestis. Sajnos felkészületlenül érte a tudományt, az orvosokat és a családokat is. Senki nem tudja, kinek mi a feladata, ki kihez fordulhat, hol és mi a segítség.
Filmünkkel ezt a kaotikus helyzetet próbáljuk némiképp orvosolni, fogalmakat, folyamatokat tisztázunk betegek és orvosok bemutatásával.
Megszólal több hozzátartozó, orvosok, főorvosok, akik úttörő szerepet játszanak hazánk Alzheimer-kutatásában és orvoslásában. Bemutatjuk azt az orvost is, aki elindította az Alzheimer Klubokat Magyarországon, és aki Franciaországban magas szinten foglalkozik Alzheimeres betegekkel, itthon pedig orvosokat képez. Megismerhetjük az egész világ számára példaértékű francia szociális rendszert, valamint a magyar civil kezdeményezéseket. Megszólalnak a pszichiátria, neurológia jeles képviselői, szó lesz az otthoni és intézményi ápolás különbségeiről, a magyar és nyugati diagnosztika különbségeiről.
A film egyik szereplője Mária, aki 2006 óta ápolja beteg férjét. Az ő története bárkié lehetne, szólhatna bármely betegségről, de Mária hozzáállása, mondatai, tettei, felkészültsége, példamutatása elképesztő. Ahogy ő fogalmaz: Rengeteget tanult teljesen mozgás- és kommunikáció-képtelen férjétől, ami furán hangzik – de mi is rengeteget tanulhatunk Máriától.

"Az Alzheimer egy informatív, lélekben megterhelő, mindenki számára érdekes dokumentumfilm 60 percben."

Mobirise

A "Legjobb dokumentumfilm" a kaliforniai SoCal Filmfesztiválon 

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az USA egy nagy fesztiválja az egész estés dokumentumfilm kategóriában a filmünket választotta a legjobbnak, így megnyertük az Excellence-díjat. Köszönjük!

For english trailer click here

Az Alzheimer című dokumentumfilmet a KiMG Media Group készíti, akik 25 éve vannak jelen a filmek világában. Videoklipek, interjúk, dokumentumfilmek, kis- és nagyjátékfilmek szerepelnek referenciájukban.

A KiMG Media Group dokumentumfilmsorozata a Blackground nevet viseli. Ennek keretében készül az Alzheimer c. dokumentumfilm is.


Nyilvántartási szám: NFT/25513/2020
Filmalkotás eredeti címe: Alzheimer    
Filmalkotás előállítója, forgalmazója: Kollár István EV
Gyártó ország: Magyarország
Filmalkotás műfaja: dokumentumfilm
Filmalkotás minősítése: 16 éven aluliak számára nem ajánlott (IV. kategória)
Gyártási év: 2020
Rendező: Kollár István 
Film hossza: 62 perc

Mobirise

KÖVESSEN MINKET FACEBOOKON A LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓKÉRT!

AI Website Generator