create a site
Mobirise

A film címe egyben témája is...

Nem mehetünk el ezen betegség mellett szótlanul, nem tekinthetünk erre a témára félvállról. Mindenki érintett, minden családban fellelhető sajnos demenciális beteg. Az elmúlt években az orvostársadalom is átalakulóban van: Nemzetközi szinten és hazánkban is kezdik felfogni, kimondani a súlyos igazságot: a demencia, az Alzheimer szinte egy új népbetegség, amely ma éppúgy rengeteg áldozatot szed, mint a rák, vagy anno a pestis. Sajnos felkészületlenül érte a tudományt, az orvosokat és a családokat is. Senki nem tudja, kinek mi a feladata, ki kihez fordulhat, hol és mi a segítség.
Filmünkkel ezt a kaotikus helyzetet próbáljuk némiképp orvosolni, fogalmakat, folyamatokat tisztázunk betegek és orvosok bemutatásával.
Megszólal több hozzátartozó, könyvek szerzői, orvosok, főorvosok, akik úttörő szerepet játszanak hazánk Alzheimer-kutatásában és orvoslásában. Bemutatjuk azt az orvost is, aki elindította az Alzheimer Klubokat Magyarországon, és aki Franciaországban magas szinten foglalkozik Alzheimeres betegekkel, itthon pedig orvosokat képez. Megismerhetjük az egész világ számára példaértékű holland Alzheimer-várost, a világelső belga Demenciabarát várost, és hazánk első Demenciabarát városát Mosonmagyaróvárt, az ott működő szervezeteket.
A film egyik szereplője Mária, aki 10 éve ápolja beteg férjét. Az ő története bárkié lehetne, szólhatna bármely betegségről, de Mária hozzáállása, mondatai, tettei, felkészültsége, példamutatása elképesztő. Ahogy ő fogalmaz: Rengeteget tanult teljesen mozgás- és kommunikáció-képtelen férjétől, ami furán hangzik – de mi is rengeteget tanulhatunk Máriától.

"Az Alzheimer egy informatív, lélekben megterhelő, mindenki számára érdekes dokumentumfilm 50 percben."

For english trailer click here

Az Alzheimer című dokumentumfilmet a KiMG Media Group készíti, akik 25 éve vannak jelen a filmek világában. Videoklipek, interjúk, dokumentumfilmek, kis- és nagyjátékfilmek szerepelnek referenciájukban.

A KiMG Media Group dokumentumfilmsorozata a Blackground nevet viseli. Ennek keretében készül az Alzheimer c. dokumentumfilm is.

Küldjön fotót szerettéről,
hogy mások is lássák,
nincsenek egyedül!

ÍRJON, KÉRDEZZEN BÁTRAN!